Daun.nl / Daun algemene informatie / Recreatie Daun / Accommodatie Daun / Eifel Nieuwsbrief/ Eifel Agenda/ Links Eifel

Daun algemeen


Daun is een oud stadje waar vanaf 700 voor Christus wegens een Basaltberg, de Kelten al verbleven.
Rond Christus kwamen ook de romeinen in dit gebied, er zijn dan ook veel sporen van romeinen in Daun gevonden.
Vanaf het jaar 1337 wordt Daun als stad genoemd, het wooord Daun komt vermoedelijk van het romeinse woord Dunum, wat als verstevigde helling of fort kan worden uitgelegd.

Daun ligt aan het smalle riviertje de Lieser en ligt in de VulkaanEifel. In de omgeving van Daun liggen veel bossen en wandelpaden. Net buiten daun liggen 3 Vulkaanmeren dicht bij elkaar, de "Gemundener Maar", "Weinfelder Maar" and "Schalkenmehrener Maar") Tevens is in Daun het Vulkaan museum te vinden.

In Daun staat het slothotel Kurfurstliches Amtshaus
Het voormalig jachtslot, dat tot het prinsbisdom Trier behoorde, staat op het steile basaltgesteente van een uitgedoofde vulkaan midden in de stad Daun, op de resten van de oude burcht.

Na de verwoesting van de burcht tijdens de successieoorlog van de Palts werd het slot in 1712 door de keurvorst van Trier en kertog van Lotharingen, Karel-Jozef. Het grondplan van het slot is in de loop van de tijd weinig veranderd. Sinds 1981 is het complex prive bezit en is nu het slothotel Kurfurstliches Amtshaus

Daun is mede bekend door haar Wildpark en de natuurlijke mineraal bronnen. In 2002 verkocht men in totaal 95 millioen liter water.Terug naar Daun.nl